Hyvä sähköalan opettaja

Tähän tiedotteeseen on kerätty sähköistysalaa koskevaa tietoa opetustoimintasi tueksi.

 
 
   
 

Sähkönumerolla ja siihen liittyvillä tuotetiedoilla on merkittävä rooli koko toimitusketjussa

Sähköteknisen kaupan alalla Suomessa on myynnissä yli 240.000 sähköteknistä tuotetta, joiden myyminen ja ostaminen tapahtuu alan yhteisellä koodilla - sähkönumerolla.

Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelun monipuolisten mahdollisuuksien tunteminen on tärkeää kaikille sähköistysalan toimijoille. STK onkin tehnyt alan yritysten ja oppilaitosten käyttöön oppimateriaalin aiheesta "Sähköteknisten tuotteiden hankinta
- Miten sähkönumero palvelee koko toimitusketjussa".

Oppimateriaalipaketti on vastikään päivitetty ja sisältää 34 dian powerpoint-esityksen ja neljä 15-20 minuuttia kestävää harjoitussarjaa. Oppimateriaali löytyy tästä linkistä tai osoitteesta sahkonumerot.fi > Tietoa ja Ohjeet.

Myös harjoitusten vastaukset löytyvät samasta osoitteesta, mutta tämä - vain teidän opettajien käyttöön tarkoitettu dokumentti - on suojattu salasanalla opettaja.

 
 
   
 

Hyvinvointia sähköllä -visio on päivitetty - hyödynnä uusittua opetusmateriaalia

Hyvinvointia sähköllä -visio sähköistysalan järjestöjen - STK, NSS, STUL, Sesko & STEK -
ja 23 yrityksen tai yhteisön näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista osana jokapäiväistä
elämää vuonna 2030.

Visiosta ja sen teemoista on nyt kerätty sähköalan oppilaitosten käyttöön ajankohtaista tietoa opetusmateriaaliksi, joka löytyy tästä linkistä tai osoitteesta hyvinvointiasahkolla.fi/aineistot/esitykset.

Opetusmateriaali koostuu 32 diasta, joissa esitellään vision viittä teemaa - esim. aurinkosähkö ja sähköautot - ja niihin liittyviä ajankohtaisia asioita.

 
 
   
 
 
 

Tuo oppilaasi Opiskelijoiden messupolulle SähköTeleValoAV-messuille Jyväskylään 7.-9.2.2018

Sähköalan opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita SähköTeleValoAV-messuille 7.-9.2.2018 Jyväskylään. Haluamme tehdä messupäivästä opiskelijoille kiinnostavan ja hyödyllisen sekä tehdä tutustuttaa heidät yrityksiin, jotka ovat aidosti kiinnostuneita esittelemään tuotteitaan opiskelijoille.
Valmisteilla on Opiskelijoiden messupolku, josta STUL tulee tammikuussa lähettämään tarkempaa tietoa sähköalan oppilaitoksiin.

Messumatkan kustannuksiin voi saada tukea

Opiskelijoiden messumatkan kustannuksiin kuten esim. bussi- ja junakuljetukseen voi saada tukea
Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:stä. Tuen saamiseksi kannattaa ottaa yhteyttä
STEK:n toimitusjohtaja Timo Kekkoseen puh. 050 5003 214 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 
 
   
 

Sähköllä uuteen aikaan -seminaarin videoesitykset

Sähköllä uuteen aikaan -seminaarissa keväällä 2017 esitettiin useita mielenkiintoisia noin 20 min kestäviä esityksiä, jotka ovat vapaasti hyödynnettävissä sähköalan opetuksessa. Seminaariohjelma videolinkkeineen löytyy tästä linkistä tai osoitteesta hyvinvointiasähköllä.fi/tapahtumat.

Esimerkiksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston professorin Jarmo Partasen esitys Sähkön ja sähköverkkojen rooli joustavassa puhtaassa energiajärjestelmässä sai paljon kiitosta. Samoin Tampereen elinkeinojohtajan Teppo Rantasen esitys Tampereen kaupunki rakentaa älykaupunkia -case.

 
 
   
 
 
 

Sähkö pelastaa maailman -video

Sähkö pelastaa maailman -video jatkaa sähköaiheisten animaatioiden sarjaa, jota Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry julkaisee opetuskäyttöön - toki ensisijaisesti muille kuin sähköalan ammattilaisille.

STEKin animaatiosarjaa voi hyödyntää kun tarvitaan ymmärrystä sähköntuotannosta, -kulutuksesta tai sähkön yhteiskunnallisesta merkityksestä. Videot ovat hauskaa katsottavaa tuleville ammattilaisillekin ja niitä saa vapaasti jakaa.

Video löytyy tästä linkistä.

Katso myös aiemmat videot: Mistä sähkö tulee? ja Sähkö kotona

 
 
   
 

Sähkönumerot.fi-lyijykynät oppilaillesi

Jos haluat jakaa oppilaillesi Sähkönumerot.fi-lyijykynät, täytä osoitteesta stkliitto.fi/kynatilaus
aukeava tilauslomake.

Toimitamme kynät syksyn kuluessa veloituksetta oppilaitokseenne.