Jokaisen kotinsa sähköistyksestä kiinnostuneen kannattaa vierailla sähkötarvikevalmistajien verkkosivuilla tutustumassa uusiin suunnittelutyökaluihin ja peleihin. Ne muistuttavat, mitä kaikkea tasokas sähköistys sisältää ja esittelevät uusia kiinnostavia ratkaisuja.

Lisätietoa sähkötarvikkeista

Esimerkki suunnittelupelistä löytyy verkkosivulta http://www.stromfors.com/, jossa kuluttaja voi kokeilla toimivia ratkaisuja kodin sähköistykseen, valaistukseen ja tietoliikenteeseen, oli kyseessä pieni tai iso koti. Peli ei korvaa sähkösuunnittelijan työtä, vaan on helppo ja hauska tapa vertailla eri ratkaisuja.

Pelin lopputuloksena on kuvaus kodin toiminnoista ja sen sisältämien sähkötarvikkeiden hinta-arvio. Peli antaa myös valmiin luettelon sähkötarvikkeista, mistä on paljon hyötyä sähköurakan eri vaiheissa. Peliä kannattaa kokeilla yhdessä sähkösuunnittelun ammattilaisen kanssa. Näin kodin sähkösuunnittelusta tulee hauska ja luova prosessi. Toinen esimerkki on kodin sähköistysmahdollisuuksia esittelevä suunnittelutyökalu verkkosivuilla http://www.ensto.fi/, Kodin sähköistys-osiossa. Esimerkkikotiin on kerätty kattavasti vinkkejä ja suosituksia kodin eri tilojen sähköistämisestä.

Kun tarve ja kiinnostus kohdistuvat tiettyyn osa-alueeseen, kannattaa klikata osoitteeseen www.sstl.fi/galleria, jonne on koottu kuvia ja valmistajalinkkejä tarjolla olevista sähkötarvikkeista tuoteryhmittäin.