Kuva merituulipuisto Prysmian 357985372 l300Prysmian Group laajentaa uusiutuvan energian osuutta käyttämästään energiasta hankkimalla kaiken Pohjois-Euroopan alueellaan käyttämänsä sähkön uusiutuvista paikallisista energianlähteistä.

Pikkalan tehtaasta Kirkkonummella on luotu mittavilla investoinneilla konsernin merikaapelituotannon osaamiskeskus. Sen valmistamia kaapeleita toimitetaan laajalti eurooppalaisiin merituulipuistoihin, ja Prysmian Finland on tätä kautta tärkeä uusiutuvan sähköntuotannon mahdollistaja.

Yhtiön siirtyminen uusiutuvan energian käyttöön on osa koko konsernin ja arvoketjun kattavaa yhteiskuntavastuutyötä kestävän kehityksen puolesta.

Sähkön alkuperä todennetaan eurooppalaisen Guarantee of Origin -järjestelmän mukaisesti. Suomessa alkuperätakuut myöntää kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj ja valvojana toimii Energiavirasto.

Lisätiedot: Eeva Aunesluoma, Prysmian Finland Oy, puh. 010 5661, eeva.aunesluoma(at)prysmiangroup.com

Prysmian Group tarjoaa markkinoiden laajimman kaapelivalikoiman Suomessa. Prysmian Finland Oy:n henkilöstön määrä on 500, ja sillä on tehtaat Kirkkonummen Pikkalassa ja Oulun Ruskossa. Prysmian- ja Draka-tuotteet ovat luoneet yhtiölle edelläkävijän aseman korkean teknologian kaapeliratkaisujen tarjoajana.

Prysmian Group on maailman johtava energia- ja telekaapeleiden sekä kaapelijärjestelmien toimittaja. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli yli 7,5 mrd euroa ja henkilöstön määrä 21.000. Konsernilla on 82 tuotantolaitosta 50 maassa. Prysmian Group on listattu Milanon pörssiin.