Schneider Electric tuo markkinoille uuden edistyksellisen ja monitoimintoisen Zelio NFC -aikareleen teollisuus- ja kiinteistöautomaation tarpeisiin. Zelio NFC -aikareleen älykkäät ominaisuudet asettavat aikareleille uuden standardin joustavuutensa ja mobiililaitteella tapahtuvan nopean asennuksen ansiosta.

Zelio NFC -aikarele tarjoaa ohjauspaneelien asentajille, sähköasentajille, koneiden rakentajlle ja muille sähköalan ammattilaisille apua aikareleiden asennukseen. Uusi monitoimintoinen, älykkäämmällä käyttöönotolla varustettu aikarele toimii Android-puhelimille ladattavan sovelluksen ja NFC-tekniikan (Near Field Communication) avulla tavallisten nappuloiden ja potentiometrin sijaan.

Tyypilliset haasteet kuuluvat menneisyyteen

Kehitys kohti älykkäita komponentteja ja yhä digitaalisempaa integraatiota on Schneider Electricille itsestään selvää. Integraatio ratkaisee sähköalan ammattilaisille tyypillisen haasteen asentaa useampi aikarele samoilla parametreillä.

”Tavallisesti asentaminen vaatii toistuvia painalluksia ja ruuvimeisselin käyttöä potentiometrin kääntämisessä halutun toiminnon ja asetusten löytämiseksi. Se vie aikaa ja on vaikeaa, ellei mahdotonta tehdä ehdottoman tarkasti”, kertoo Heikki Hietanen, Schneider Electricin Offer Manager.

”Nämä haasteet kuuluvat nyt menneisyyteen. Sovelluksen avulla on helppoa ja nopeaa valita haluttu toiminto 28 mahdollisen toiminnon joukosta ja asentaa parametrit täysin tarkasti. Se vähentää käsin tehtävän työn määrää ja helpottaa haluttujen asetusten tekemistä”, Hietanen jatkaa.

Ainutlaatuinen kloonitoiminto

Useita aikareleitä asennettaessa on älykäs asennus sovelluksen kautta vielä kätevämpi ominaisuus. Älypuhelimen sovelluksen ansiosta samat asetukset voidaan tehdä useampaan aikareleeseen yhtä klikkausta toistaen niin sanotun kloonitoiminnon avulla.

”Tämä toiminto on kullan arvoinen ohjauspaneelien asentajalle, jonka pitää konfiguroida useita aikareleitä samalla tavalla. Hänen tarvitsee tehdä asetukset vain kerran yhteen aikareleeseen ja kloonata tämä konfiguraatio muihin aikareleisiin”, Hietanen kertoo.

Zelio NFC konfiguroitaessa ei ole välttämätöntä poistaa laitetta kotelosta ja kytkeä sitä päälle. Lisäksi rele on varustettu LED-valolla, jonka ansiosta sähköasentajan on helppo nähdä minkä laitteen asetuksia hän on konfiguroimassa. Myös turvallisuus on huomioitu uudessa aikareleessa, sillä siihen valitun konfiguraation voi suojata muutoksilta itse valitulla nelinumeroisella PIN-koodilla.

Yksityiskohdat:

  • Säästää aikaa ja tilaa, 28:n sisäänrakennettua aikatoimintoa samassa laitteessa
  • Intuitiivinen sovellus säästää aikaa asetusten tekemisessä
  • Vähentää säätövirheitä 10 prosentista 0,2 prosenttiin
  • Älykäs kloonaustoiminto säästää aikaa seuraavien aikareleiden asetusten tekemisessä
  • Asetusten suojaus itsevalitulla PIN-koodilla

Lisätietoja Schneider Electricin Zelio NFC Timerista: Youtube ja Schneider Electricin verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Schneider Electric
Heikki Hietanen 
Offer Manager
+358 50 414 0231
heikki.hietanenATschneider-electric.com