Uutiskirje

Kesäkuu 2017
 

 

 

 
 
 

CPR: H-hetki on nyt

CPR-rakennustuoteasetuksen siirtymäaika päättyy 1.7.2017. Enää ei riitä, että kaapeli täyttäisi vanhat vaatimukset. Jatkossa vain CPR-luokat määräävät.

Suomessa ovat jatkossa käytössä paloluokat Cca, Dca ja Eca, joista Eca on minimi ja Cca-luokan kaapeleita käytetään siellä, missä ennen vaadittiin nippupolttokokeen täyttävää vähän savuavaa halogeenitonta kaapelia.

Prysmian Groupin CPR-kaapeleiden valikoima on laaja.

 
 
 
 
 

Image

 
 
 

Afumex C-PRo -tuoteperhe on vastaus turvallisimpaan kategoriaan

C-PRo-täyttää Cca-s1,d1,a1-vaatimukset. C-PRo-kaapeleita voit huoletta käyttää kaikkialla, missä aikaisemmin vaadittiin nippupolttokokeen kestäviä halogeenittomia kaapeleita. C-PRo-tuoteperheessä on jo yli 150 tuotetta. C-PRo-kaapeleilla on uudet sähkönumerot.

Valikoimassamme on myös Eca-luokan kaapeleita, jotka ovat valtaosin olleet uusien vaatimusten mukaisia jo vuoden alusta. Esimerkkejä ovat MMJ, MCMK ja AMCMK eli perinteiset kaapelit. Eca-luokan kaapeleiden sähkönumerot säilyvät ennallaan,

 
 
 
 
 

 

 
 
 

Prysmian Groupin CPR-kaapeleissa paloluokka on merkitty ulkovaippaan.

Ja vaikka CPR saattaa aluksi tuntua hankalalta, on se loppujen lopuksi aika selkeä. Vanhan voi unohtaa ja opetella minimissään kaksi kirjainta: C ja E. Niillä pärjää. Hyvänä muistisääntönä toimii CPR:n takuuna oleva CE-merkki.

 
 
 
 
 

Logos

 
 
 

Prysmian Finland Oy Tarjoamme markkinoiden laajimman kaapelivalikoiman Suomessa. Henkilöstömme määrä on 500 ja tehtaamme sijaitsevat Kirkkonummen Pikkalassa ja Oulun Ruskossa. Olemme osa maailman suurinta energia- ja telekaapeleiden sekä kaapelijärjestelmien toimittajaa Prysmian Groupia. Lisää tietoa: www.prysmiangroup.fi Osoitelähde: Prysmian Finland Oy:n ylläpitämä asiakasrekisteri. Rekisteriseloste