XOK kuva 1998265552

Kun valokaapeliverkkojen rakentaminen käynnistyi kolmisenkymmentä vuotta sitten, syntyi tarve Suomen olosuhteisiin sopivan jatkoskotelon kehittämiselle. Sen piti muun muassa kestää roudan liikkeelle laittamien kivien paine sekä soveltua asennettavaksi myös kaapelikaivoihin, jotka usein täyttyvät vedellä keväisin.

Vastaukseksi kehitettiin Prysmian Finlandin XOK, joka saavutti markkinoille tultuaan nopeasti vahvan aseman. Nyt jo klassikoksi muodostunut XOK on edelleen asentajien suosikki, sillä tilavaan koteloon on helppo tehdä jatkokset ja maadoitukset.

XOK on haponkestävästä teräksestä valmistettu yleisjatkoskotelo kaikille yleisesti käytössä oleville maa-, kanava- ja ilmavalokaapeleiden sekä valokuitu-ukkosköysien (OPGW) tai pyörölanka-armeerattujen kaapeleiden jatkoksille.

Kotelomalliston kapasiteetti ilman laajennusta on 192 tai 336 kuitujatkosta. Tarvittaessa Prysmianin Oulun tehdas räätälöi jatkoksesta sovellutuskohtaisia kokoonpanoja. Tuotteet toimitetaan usein täydellisinä pakkauksina, jotka sisältävät kaikki jatkamisessa käytettävät tarvikkeet.

Lisätietoja: Hannu Väätämöinen, tuoteryhmäpäällikkö, Prysmian Finland, puh. 010 566 3298. etunimi.sukunimi(at)prysmiangroup.com

Esimerkki tuotteesta: XOK 1030, sähkönumero 7260474

Kuva: Prysmian Finland

Prysmian Group tarjoaa markkinoiden laajimman kaapelivalikoiman Suomessa. Prysmian Finland Oy:n henkilöstön määrä on 500, ja sillä on tehtaat Kirkkonummen Pikkalassa ja Oulun Ruskossa. Prysmian- ja Draka-tuotteet ovat luoneet yhtiölle edelläkävijän aseman korkean teknologian kaapeliratkaisujen tarjoajana.

Prysmian Group on maailman johtava energia- ja telekaapeleiden sekä kaapelijärjestelmien toimittaja. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli yli 7,5 mrd euroa ja henkilöstön määrä 21.000. Konsernilla on 82 tuotantolaitosta 50 maassa. Prysmian Group on listattu Milanon pörssiin.