GE Consumer & Industrial Oy:n nimi on muuttunut 18.7.2018 alkaen ABB Industrial Solutions (Finland) Oy:ksi

ABB toteuttaa GE Industrial Solutionsin oston

  • ABB:n globaali asema sähköistysmarkkinoiden kakkosena vahvistuu.
  • Läsnäolo houkuttelevilla Pohjois-Amerikan markkinoilla laajenee.
  • Operatiivinen osakekohtainen tulos1 arvoa lisäävä ensimmäisen vuoden aikana.
  • Ennustetun vuosittaisen kustannussynergiaedun on vahvistettu olevan 200 miljoonaa dollaria viidentenä vuonna.

ABB on ilmoittanut, että GE:n globaalin sähköistysratkaisuliiketoiminnan, GE Industrial Solutionsin (GEIS), yritysosto toteutettiin 30.6.2018. Yritysostosta tiedotettiin 25.9.2017, ja sen odotetaan lisäävän arvoa operatiiviseen osakekohtaiseen tulokseen ensimmäisen vuoden aikana.

2,6 miljardin dollarin arvoinen yritysosto tarjoaa ABB:lle huomattavia mahdollisuuksia arvonluontiin, muun muassa ABB Ability™ -digitaalisen alustan yhdistämisellä laajaan GEIS:n asennettuun laitekantaan. ABB odottaa saavansa noin 200 miljoonan dollarin vuosittaiset kustannussynergiaedut viidentenä vuonna.

”Toivotamme GE Industrial Solutionsin tervetulleeksi ABB:lle”, sanoo ABB-yhtymän pääjohtaja Ulrich Spiesshofer. ”Yhdistymisemme vahvistaa ABB:n asemaa globaaleilla sähköistysmarkkinoilla ja vauhdittaa kasvuamme ja kilpailukykyämme tärkeimmillä markkinoilla, erityisesti Pohjois-Amerikassa. Osana Thomas Edisonin alkuperäistä liiketoimintaa GEIS on sähköistyksen kehto – perintö, jota vaalimme ja jonka pohjalle rakennamme.”

GEIS integroidaan osaksi ABB:n Electrification Products (EP) -divisioonaa, jota johtaa Tarak Mehta, uutena liiketoimintayksikkönä nimeltään Electrification Products Industrial Solutions (EPIS). Stephanie Mains, joka oli aiemmin GE Industrial Solutions -liiketoiminnan pääjohtaja, johtaa uutta liiketoimintayksikköä toimitusjohtajana. Osana yritysostoa ABB on solminut GE:n kanssa pitkän aikavälin strategisen toimitussuhteen, joka kattaa ABB:n koko portfolion tuotteet ja ratkaisut. Yritysostoon sisältyy myös oikeus käyttää GE:n brändiä.

”GE Industrial Solutionsin ja ABB:n tuoteportfoliot täydentävät hyvin toisiaan. Yhdessä meillä on huomattava tuotevalikoima ja myös entistä laajempi globaali läsnäolo, myyntihenkilöstö ja jakeluverkosto”, sanoo Tarak Mehta. Olemme sitoutuneita toimimaan GEIS:n asennetun laitekannan vahvistamiseksi, ja nyt pystymme tarjoamaan teknologisesti kehittyneempiä ja digitaalisuuteen valmiita tuotteita asiakkaillemme ympäri maailmaa. Yhdessä vahvistamme ABB:n globaalia kakkossijaa sähköistysmarkkinoilla ja laajennamme huomattavasti läsnäoloamme houkuttelevilla Pohjois-Amerikan markkinoilla.”

Yrityksen Y-tunnuksemme pysyy edelleen samana ja on 0108346-9. Osoite on myös muuttunut ja uusi käynti- sekä laskutusosoite on Valimopolku 4 A, 00380 Helsinki.