Kymdata on vetänyt ”ETIM-standardin mukaisten teknisten tietojen hyödyntäminen sähkösuunnitteluprosessissa” -hanketta, joka on ollut yksi Ympäristöministeriön KIRA-digi-hankeprojekteista. Hankekumppaneina ovat toimineet Granlund Oy, Sähköteknisen Kaupan liitto/STK Tietopalvelut Oy, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, NSS Sähkösuunnittelijat ry ja Senaatti-kiinteistöt.

CADS ETIM tiedot

Hanke on ollut jatkoa Sähköteknisen kaupan liiton aiemmalle KIRA-digihankkeelle, jossa tunnistettiin tärkeimmät ETIM-standardin sisältämät sähköalan tuotetiedot.

Työkalut ETIM-tietojen käsittelyyn ja integraatio Sähkönumerot.fi -palveluun

Hankkeen aikana CADS Electric Pro -suunnittelujärjestelmään on kehitetty ETIM-standardin mukaisia tuotteen teknisiä tietoja tukevat toiminnallisuudet sekä luotu myös integraatio Sähkönumerot.fi -palveluun. CADS Electric hakee Sähkönumerot.fi -palvelusta tuotteen ETIM-tiedot, jotka tallentuvat kyseisen komponentin/tuotemallin lisätiedoiksi. Nämä tiedot ovat luonnollisesti poimittavissa raportteihin ja yhtä lailla ne siirtyvät myös esim. IFC-tietomalliin. CADS Electric huomioi myös edellisessä hankkeessa tehdyt määrittelyt, merkiten erikseen ne tuodut tiedot, jotka ovat kyseisen määrittelyn mukaisia...

Lue koko tiedote