MORGES, SVEITSI 25.4.2019 Energianhallintayhtiö Eaton on nimittänyt Tim Darkesin Corporate- ja Electrical-sektorien johtajaksi Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan alueelle. Darkes aloitti tehtävässä huhtikuun alussa edeltäjänsä Frank Campbellin jäätyä eläkkeelle.

Darkes on työskennellyt Eatonilla johtotehtävissä vuodesta 2017. Ennen Eatonille tuloaan Darkes työskenteli 12 vuotta Honeywellilla useissa johtotason tehtävissä, joista viimeisimpänä yhtiön globaalista ympäristö- ja energiaratkaisuliiketoiminnasta vastaavana johtajana. Darkes siirtyi Honeywellille sen ostettua Novar PLC:n vuonna 2005. Siellä Darkes vastasi tulipalo-, turvallisuus- ja rakennusten hallintajärjestelmätuotteista Iso-Britanniassa ja kansainvälisillä markkinoilla.

Darkes on koulutukseltaan Bachelor of Engineering Oxford Brookes Universitysta. Hän on Institute of Mechanical Engineersin jäsen.

Ennen Campbellin eläköitymistä Darkes ja Campbell työskentelivät tiiviisti yhdessä varmistaakseen töiden ja johtajuuden sujuvan siirtymisen.


Eaton

Eaton on energianhallintayhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 21,6 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Eaton tarjoaa energiatehokkaita ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita hallinnoimaan sähköistä, hydraulista ja mekaanista energiaa tehokkaasti, turvallisesti ja kestävästi. Eaton on sitoutunut parantamaan elämänlaatua ja ympäristöä virranhallintateknologioiden ja -palveluiden avulla. Eatonilla on noin 99 000 työntekijää, ja se myy tuotteita asiakkailleen yli 175 maassa. Lisätietoja on verkkosivustolla www.eaton.com.

Suomessa Eaton on osa Eatonin Electrical -liiketoimintaa. Liiketoiminta kattaa sähkönsyötön varmistuksen, valvonnan ja automaation, valaistuksen, rakenne-, johdotus- ja turvaratkaisut sekä tuotteet vaativiin ja vaarallisiin ympäristöihin teknisine palveluineen. Eaton vastaa globaaleilla ratkaisuillaan tämän päivän kriittisiin sähkönhallinnan haasteisiin.

Kotimaan myyntimme vastaa häiriöttömän sähkönsyötön järjestelmistä (UPS), keskijännitekojeistojen, pienjännitekeskusten ja -komponenttien sekä automaatiotuotteiden myynnistä ja huollosta. Eaton myös valmistaa UPSeja tehtaallaan Espoossa ja on yksi harvoista tietotekniikka-alan yrityksistä, joilla on laajamittaista tuotantoa Suomessa. Eaton on Suomen UPS-markkinajohtaja. 93 prosenttia Suomen tehtaan tuotteista menee vientiin. www.eaton.fi 

###