Itsepalvelu poissa käytöstä 15.12. aamupäivän ajan

Palvelimen huoltotöiden vuoksi Sähkönumerot.fi-itsepalvelu on poissa käytöstä perjantaina 15.12. aamupäivän ajan. Sivustolla voi myös olla lyhyitä käyttökatkoja tänä aikana. Pahoittelemme häiriötä!
 
 
   
 
 

Valaisinvalmistajien, -maahantuojien ja tukkujen edustajat kokoontuivat 17.11.2017 sopimaan valaisimia koskevista ajankohtaisista tuotetietoasioista. Kokouksessa sovittiin seuraavaavista muutoksista:

LED-valaisinten tekniseen ohjeistukseen muutoksia

Teknisen nimen ohjeistusta tarkistettiin LED-valaisinten osalta. Tietojen ilmoittamistapa ja -järjestys sovittiin seuraavasti:
 1. Tyyppitunnus
 2. Kotelointiluokka, vain silloin kuin kotelointiluokka on joku muu kuin IP20
 3. ValaisimenValovirta (tai tarvittaessa ValaisimenOttoteho), jos valaisimen valovirta tai teho ovat säädettävissä, lisätään kirjain C.
 4. ValonVäri (tehdasasetus) ja C-kirjain, jos valon väri on säädettävissä esim. 840C, tarvittaessa voi ilmoittaa esim. 4KC 
 5. Himmennystapa. Ilmoitetaan DIM, jos on muilla tavoin himmennettävissä kuin DALI, 1-10V tai painonappi. DALI lyhennetään DA.
 6. Kupumateriaali
 7. Väri: WH=valkoinen, BL=musta, GR=harmaa
 8. Lisävarusteet
Muutokset on päivitetty Teknisen nimen ohjeistukseen, valaisimia koskeva osa löytyy sivulta 27.
 

Tuoteryhmät 41 Asuntovalaisimet ja 42 Julkisten tilojen valaisimet yhdistetään vuoden 2018 alkupuolella

42-tuoteryhmän yhtenäiset numeroavaruudet alkavat olla Sähkönumerot.fi-palvelussa lopussa. Toisaalta usein sen määrittäminen, kuuluuko tuote ryhmään 41 Asuntovalaisimet tai 42 Julkisten tilojen valaisimet, on epäselvää, joten tuoteryhmät 41 ja 42 tullaan yhdistämään
lähitulevaisuudessa. STK on lähiviikkojen aikana yhteydessä Valaisintilaston
ilmoittajiin ja selvittää, mitä vaikutuksia yhdistämisellä tulee olemaan valaisintilastoon ja voitaisiinko yhdistäminen tehdä jo 1. neljänneksellä 2018.
 

Tuotekuvaus-kentän käyttö

Nyt kun teknisten tietojen ilmoittamiseen käytetään ETIM-standardia, ei ole enää tarkoituksenmukaista ilmoittaa samoja tietoja Tuotekuvaus-kentässä. Ohjeita Tuotekuvaus-kentän käytöstä:
 • Kenttää käytetään ensisijaisesti markkinoinnillisen tekstin esittämiseen.
 • Kuvauksen tulee ensisijaisesti koskea koko tuoteperhettä tai -sarjaa ja yksittäisten, vain yhtä tuotetta koskevia tekstejä tulee välttää.
 • Oleellinen tekninen tieto voidaan ilmoittaa Tuotekuvaus-kentässä vain, jos sitä ei pysty ilmoittamaan ETIM-tiedoissa.
 • Kentässä voi ilmoittaa myös valaisinperheeseen kuuluvat mahdolliset lisävarusteet.
 
 
   
 
  Tuotetietojen hallinnan ohjausryhmä puolestaan päätti 15.11.2017 pidetyssä kokouksessa seuraavista ohjeistuksista:

Toimittajan tuotekoodi -kenttä

Toimittajan tuotekoodi -kenttään tulisi aina merkitä tuotteen tunniste. Jos toimittajalla ei ole käytössä omaa tuotekoodia, tässä kentässä suositellaan käytettäväksi sähkönumeroa. Jos kentässä ei ole mitään tunnistetta, osa tukuista ei pysty lukemaan tietoja BMEcat-tiedostosta omaan järjestelmäänsä.

Mittatiedot - mikä mitta on pituus, syvyys, korkeus ja leveys?

Tuotteen mittojen ilmoittaminen herättää välillä kysymyksiä. Tuotteen mitat ilmoitetaan soveltuvin osin GS1:n GDSN:n pakkausten mittaohjeet –ohjeistusta.
 
 
 
   
 
 

Seuraavat perehdyttämispäivät

Perehdyttämispäivissä kerrotaan sähkönumeron ja tuotetietojen merkityksesä koko toimitusketjulle, tutustutaan Sähkönumerot.fi-palvelun mahdollisuuksiin sekä opetellaan itsepalvelun ja ETIMin saloja.
 
9.1. aamupäivä: Sähkönumerot.fi-perehdytys
16.1. aamupäivä: ETIM-perehdytys 6.3. aamupäivä: Sähkönumerot.fi-perehdytys
13.3. aamupäivä: ETIM-perehdytys-perehdytys 6.4. koko päivän koulutus: Sähkönumerot ja ETIM Koulutukset järjestetään STK:n tiloissa Lauttasaaressa. Ilmoittadu mukaan viimeistään edellisen viikon perjantaina sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Koulutus on maksuton.

Tervetuloa!