Sähköautot ja lataus ennätyskasvussa alkuvuonna

 
 

Sähköautojen määrä liikenteessä on tuplaantunut alle 11 kuukaudessa ja julkisten latauspaikkojen määrä on kasvanut vuodessa noin 90 %. Sähköautoilussa edetään Suomessa nyt ennätysvauhtia!

Teknologiateollisuuden tuottama Sähköisen liikenteen tilannekatsaus Q1/2018 kertoo paljon muutakin mielenkiintoista aiheesta kuten eri tyyppisten latauspisteiden määrät.

LUE LISÄÄ>

 

 
   
 

Visioseminaari avasi näkymän Suomesta mallimaana

 
 

Hyvinvointia sähköllä – visio 2030 -seminaari osoitti, että Suomesta halutaan älykkään sähköistyksen edelläkävijä ja siihen on vieläpä erinomaiset mahdollisuudet.

Yli 200 vaikuttajan ja asiantuntijan muodostama yleisö sai nähdä, että maailmanluokan saavutuksia löytyy monelta osa-alueelta. 

LUE LISÄÄ>
KATSO VALOKUVIA TAPAHTUMASTA>
KATSO DIAT JA VIDEOT ESITYKSISTÄ>

 

 
   
 

Tekoäly muuttaa maailmaa - mutta mihin suuntaan?

 
 

Odotukset ovat suuria: työn tuottavuus, terveydenhoito ja jokapäiväisen elämän muuttuvat paremmiksi. Vai loppuuko työ ja kurjistuuko keskiluokka koneiden ottaessa vallan?

VTT:n tutkimusprofessori Heikki Ailisto tarjosi visioseminaarin yleisölle kaksi skenaariota erityisesti sähkön näkökulmasta. KATSO ESITYS VIDEOLTA>
TUTUSTU ESITYKSEN DIOIHIN>

 

 
   
 

Lataa Helsingistä Osloon 300 km 10 minuutissa

 
 

Liikenteen tulevaisuutta valotti Heikki Karsimus, joka vastaa Teknologiateollisuudessa Sähköinen liikenne -toimialaryhmästä.

Mitä on älykäs lataus? Sähkön lisäksi se tarjoaa autolle ainakin yhteyden talotekniikkaan, pilveen ja erilaisiin palveluihin.  
 
KATSO ESITYS VIDEOLTA>
TUTUSTU ESITYKSEN DIOIHIN>

 

 
   
 

Miten mallimaa käytännössä tehdään?  

 
 

Tilaisuuden puheenjohtaja Reetta Rönkä huomasi, että ABB:n Timo Toissalon silmissä siintää mahdollisuus nostaa Suomi edelläkävijäksi monella eri osa-alueella - yhdessä toimien. 

Miten se tapahtuu? Siitä kertoivat oman roolinsa näkökulmasta Yhtyneiden Insinöörien Juha Kiviniemi, Senaatti-kiinteistöjen Pasi Hyyppä, TEM:in Markku Kinnunen, Amplitin Jussi Kuusela ja Onnisen Matti Savolainen.

KATSO HAASTATTELUT VIDEOLTA>

 

 
   
 

on sähköistysalan näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista osana jokapäiväistä elämää.
Tutustu visioon osoitteessa www.hyvinvointiasähköllä.fi

 
   
 

Kuvat alan järjestöiltä ja yrityksiltä.

Tilaa uutiskirje