Autokaupalla puhtaampaan ilmastoon

 
 

Keskustelu kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä vilkastui huomattavasti hiljattaisen ilmastoraportin jälkeen. 

Maantieliikenne on liikennesektorin suurin päästölähde, mutta myös alue, johon voimme vaikuttaa omilla valinnoillamme. Merkittävin ja pitkävaikutteisin valinta tehdään autokaupassa automallin ja etenkin sen käyttövoiman valinnalla.

LUE LISÄÄ>

 

 
   
 

Kohti hiilineutraalia maailmaa

 
 

IPCC vertailee tuoreessa raportissaan maapallon keskimääräisen lämpötilannousun vaikutuksia. Sen mukaan aiemmin julkilausutut tavoitteet eivät riitä, vaan niitä täytyy kiristää.

Millaisia tapoja sähkö tarjoaa ilmaston muutoksen torjuntaan? Lue Jouni Kekäläisen blogikirjoitus, jonka hän loi itse tuotetulla aurinkosähköllä ladatulla tietokoneellaan. 

LUE LISÄÄ>

 

 
   
 

Kysely: Taloyhtiöissä halutaan omaa aurinkosähköä

 
 

Lähes 90 % taloyhtiöiden osakkeenomistajista on kiinnostunut aurinkosähköstä, kertoo Aalto-yliopiston kuluttajakysely. Laki on  kuitenkin esteenä energiayhteisöjen muodostamiselle. 

Ylen aamu-tv:n vieraana on Karoliina Auvinen, joka johtaa älykkääseen energiaan siirtymisen hanketta Aalto-yliopistossa.

KATSO  HAASTATTELU YLE AREENASTA>
LUE TULOKSET JA POLITIIKKASUOSITUS>

 

 
   
 

Viisi vuotta sähköntuottajana ja sähköautoilijana  

 
 

Tarja Hailikari on kerännyt kuluttajana kokemuksia Hyvinvointia sähköllä -vision tarjoamista uusista ratkaisuista. Samalla hän on halunnut näyttää esimerkkiä muille. 

Lue kuinka paljon rantasauna oikeasti tuottaa sähköä ja jännittääkö täyssähköauton suoriutuminen arkiajossa. Entä kuinka sujuvat valaistuksen säätö ja pörssisähkön osto? 

LUE LISÄÄ>

 

 
   
 

Talotekniikan ja rakentamisen opiskelijat kyberkurssille

 
 

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry haluaa nostaa suomalaisten insinöörien kyberturvatietoisuuden huipputasolle.

Ammattikorkeakoulujen tekniikan alojen opiskelijoille on tuotettu kyberturvallisuuden peruskurssi, jota oppilaitosten opettajat valmennetaan vetämään. Liikkeellä ollaan jo Jyväskylässä, josta toiminta laajenee muihin ammattikorkeakouluihin.

LUE LISÄÄ>

 

 
   
 

Visioviestiä businesspäättäjien ja yrittäjien päivään

 
 

Mediayhteistyö BusinessFM-radion kanssa tuo iskevät visioviestit Uudenmaan; Tampereen ja Oulun alueiden liike-elämän tajuntaan syystalven aikana.

Neljän lyhytohjelman sarjan avasi STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen vastaamalla kysymykseen, mitä sähköinen tulevaisuus tuo tullessaan.

KUUNTELE TÄSTÄ>

 

 
   
 

on sähköistysalan näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista osana jokapäiväistä elämää.
Tutustu visioon osoitteessa www.hyvinvointiasähköllä.fi

 
   
 

Kuvat alan järjestöiltä, yrityksiltä ja kuvapankeista.

Osoitelähteet: Hyvinvointia sähköllä -vision allekirjoittajajärjestöjen rekisterit.
Rekisteriselosteet

Peru uutiskirje | Tilaa uutiskirje