VesaRasila KamicKamic Installation Oy:n myyntijohtaja Vesa Rasilan blogikirjoitus:

Kenellä on enää aikaa tehdä sama työ kahteen kertaan?

Kamic.fi-sivustomme hakee tuotetiedot suoraan Sähkönumerot.fi-palvelusta - me päivitämme tuotetietomme enää vain sinne

Usein tuntuu, että tarve pitää kaikki markkinointikeinot tuoreina on vain nopeutunut. Tämä koskee myös verkkosivuja - kävijät ovat yhä kiireisempiä eikä heillä ole aikaa seikkailla sivustolla ja arvuutella mitä nappia klikkaamalla heidän hakemansa tieto löytyy.

Kamic 4506206Toisaalta myös yrityksen puolella on usein kyse aikapulasta ja verkkosivujen päivitys saattaa jäädä vähemmälle huomiolle. Erityisesti tuotteiden osalta on päivitettävä samaan aikaan myös sähkönumerot.fi-sivua, jotta voi käydä kauppaa sähkötukkujen ja urakoitsijoiden kanssa.

Tämä oli tilanne, kun lähdimme suunnittelemaan kamic.fi-sivuston uudistamista loppukesällä 2018. Halusimme päästä tilanteeseen, jossa päivittäisimme säännöllisesti vain yhtä tietokantaa. Siinä vaiheessa tuli mieleen, voisiko Sähkönumerot.fi-sivustolta löytyä ratkaisu tähän?

Otimme yhteyttä STK:hon ja kysyimme ihan uteliaisuuttamme, voisimmeko päivittää tuotetietoja vain Sähkönumerot.fi-tietokantaan ja oma uusi sivustomme hakisi tuotetiedot sieltä? Kas kummaa, olimme ajan hermolla. STK oli juuri julkaissut mahdollisuuden integraatioon eri rajapintojen välillä – mahtavaa!

Tuumasta toimeen. Löysimme verkkosivutoimittaja Frontcode Oy:n, joka oli valmis ryhtymään hommin ja selvittämään, miten integraatio voitaisiin toteuttaa mahdollisimman toimivasti ja kevyesti. Projekti lähti käyntiin syksyllä 2018 ja vaati aikaa sekä työtä että kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Mutta lopussa kiitos seisoi! Saimme loppukeväästä 2019 avattua uudistetun kamic.fi-sivuston, joka on tuotetiedon osalta täysin integroitu Sähkönumerot.fi-tietokannan kanssa.

Tämän hetken tilanne on se, että päivitämme säännöllisesti vain Sähkönumerot.fi-tuotetietokantaa ja sivustomme saa tuotetiedot sieltä. Tuotekantamme on aina ajan tasalla ja säästämme valtavasti aikaa tuotetietopäivityksissä! Meillä on myös joka tuotteesta suora linkki Sähkönumerot.fi-tuotekortille.

Erinomainen yhteistyö STK:n kanssa teki tämän mahdolliseksi ja olemme erittäin tyytyväisiä integraatioratkaisuun! Olet tervetullut tutustumaan sivustoomme www.kamic.fi ja toteamaan miten se toimii käytännössä.

 

Vesa Rasila
Myyntijohtaja
Kamic Installation Oy