Airamin liiketoimintajohtaja Ville Keinäsen blogikirjoitus:

Tuotetietokanta palvelun ytimessä - tänään on hyvä päivä loistaa

VilleKeinänen AiramElectricLaadukkaat tuotetiedot Airamilla on tavoitteena nostettu keskiöön. Syksyllä 2020 saavutimme tämän tärkeän etapin palvelutarjonnassamme. Siitä osoituksena Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) palkitsi Airam Electric Oy:n esimerkillisenä tuotetietojen päivittäjänä 2020. Mainoslauseemme osui maaliinsa: tänään on hyvä päivä loistaa. Tavoitteemme on, että asiakkaamme keräävät tästä saavutuksesta kiitokset omaan laariinsa.

Kaikille avointa Sähkönumerot.fi-palvelua käyttävät kaikki merkittävät sähköalan toimijat – valmistajat, suunnittelijat ja urakoitsijat sekä sähkötukkukaupan edustajat omissa operatiivisissa järjestelmissään. STK:lla on tärkeä rooli tietokantojen ylläpitäjänä, tilastotietojen kerääjänä ja tiedottajana. Palvelu kattaa koko sähköalan ja hyvästä kokonaisuudesta hyötyvät kaikki.

Sähkönumerot.fi-palvelussa on yli 2000 Airam-tuotetta tuotekuvineen ja jokaiselle löytyy ajantasainen tuotekuvaus. Airam-valaisimien ja -valonlähteiden tuotekuvia on nyt yli 6500 ja tuotekorteilla on keskimäärin seitsemän erilaista dokumenttia tai linkkiä tuotteen lisätietoihin.

ETIM 8.0-version käyttöönotto marraskuussa lisäsi teknisten ominaisuuksien päivitystarpeita. Luokitusjärjestelmä kehittyy jatkuvasti ja siitä julkaistaan uusi versio muutaman vuoden välein, joten tietojen päivitystyö on oltava jatkuva tuotehallinnan prosessi. Nyt voimme ylpeinä kertoa, että uuden ETIM-luokituksen mukaiset tiedot löytyvät kaikista Airamin ammattivalaistuksen tuotteista. Teknisten tietojen täyttöastekin on yli 73 %, mikä on valaistustuotteille hyvä taso, koska ETIM-standardin kaikkien teknisten tietojen täyttäminen kaikille valaisimille ei ole mahdollista.

Me ymmärrämme asiakkaitamme ja haluamme auttaa tuotetietokantojen ja niihin liittyvien dokumenttien kuten asennusohjeiden, huolto- ja kierrätysohjeiden tai valonjakotiedostojen kokoamisessa. Sama hyvä palvelu löytyy myös uudistetuilta airam.fi-verkkosivuilta, jossa Etim 8-luokitus näkyy niin ikään parannettuna datana. Palveluun rekisteröitynyt asiakas, esimerkiksi sähkösuunnittelija, voi rekisteröityä airam.fi-verkkokaupan asiakkaaksi ja kerätä ostoskoriinsa tuotekortteja, valonjakotiedostoja, mittakuvia ja asennusohjeita.

Muutakin merkittävää on tapahtunut kuluneen vuoden aikana. Pandemia on vauhdittanut digitaalisten palvelujen kehittämistä ja ymmärrystä eri kanavissa. Organisaatiouudistus Airamilla syksyllä 2020 auttoi meitä fokusoimaan omia toimintojamme asiakkaan eduksi. Eriyttämällä kuluttaja- ja ammattikanavien liiketoiminnat omiksi kokonaisuuksiksi keskitimme resursseja ja osaamista palvelemaan kattavammin ammattivalaistusalaa. Tämä näkyy jo nyt parempana asiakaskokemuksena palveluketjun eri vaiheissa.

Tuotetietojen kattavuus ja paikkansapitävyys kertoo asiakaskeskeisestä ajattelusta ja laadukkaasta tuotetarjonnasta. Hakipa asiakkaamme tuotetiedot Airamin verkkosivuilta tai sähkönumrot.fi -palvelusta, niin meille on tärkeää tuottaa asiakkaillemme oikeaa ja ajantasaista tietoa, auttaa vertailemaan, tekemään vastuullisia valintoja ja helpottamaan päätöksenteossa.

Toivotamme kaikille lämmintä joulumieltä. Vapautetaan valo vuodelle 2021!

Ville Keinänen
Airam Electric Oy Ab
Liiketoimintajohtaja