Prysmian Group Finland on allekirjoittanut sopimuksen suurjännitteisten meri- ja maakaapeleiden toimittamisesta Saarenmaalle Viroon. Pikkalan tehtaalla valmistettavien 110 kV:n kaapeleiden asennukset alkavat loppukesästä 2019 ja jatkuvat vuonna 2020.

Viron kantaverkkoyhtiö Elering rakentaa uuden merikaapeliyhteyden manner-Virosta Muhun saarelle ja sieltä edelleen Väike Väin -salmen ali Saarenmaalle.

Uusi kaapeliyhteys parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Saarenmaalla ja Hiiunmaalla, jotka ovat olleet täysin riippuvaisia Muhun ja Saarenmaan saarten välisistä ilmajohtoyhteyksistä.

Mantereelta Muhun saarelle rakennettavan yhteyden pituus on lähes 11 kilometriä, josta merikaapeloinnin osuus on noin 10 kilometriä. Muhun saarelta edelleen Saarenmaalle asennettava yhteys on noin 7 kilometriä ja merikaapeloinnin osuus siitä on vajaat 5 kilometriä. Uusi 110 kV:n kaapeli korvaa kaksi mantereen ja Muhun saaren välistä vanhaa, 35 kV:n merikaapelia.

Vuonna 2015 Suur Väin -salmeen asennettiin ensimmäinen Prysmian Groupin toimittama 110 kV:n merikaapeliyhteys, ja se on tähän asti pääosin vastannut sähkönsiirrosta mantereelta Muhun, Saarenmaan ja Hiiunmaan saariin.

Lisätiedot: Olli Anttonen, myyntijohtaja, Prysmian Group Finland Oy, puh. 010 566 2603, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.prysmiangroup.fi

 

Prysmian Group tarjoaa markkinoiden laajimman kaapelivalikoiman Suomessa. Prysmian Group Finland Oy:n henkilöstön määrä on 500, ja sillä on tehtaat Kirkkonummen Pikkalassa ja Oulun Ruskossa. Prysmian- ja Draka-tuotteet ovat luoneet yhtiölle edelläkävijän aseman korkean teknologian kaapeliratkaisujen tarjoajana.

Prysmian Group on maailman johtava energia- ja telekaapeleiden sekä kaapelijärjestelmien toimittaja. Sen liikevaihto on yli 11 mrd euroa ja henkilöstön määrä noin 29 000. Konsernilla on 112 tuotantolaitosta yli 50 maassa. Prysmian Group on listattu Milanon pörssiin.