Enston asiakastiedote 11.6.2019
 
 
 
 
Ensto varmistaa tulevaisuuden kilpailukykynsä uudistamalla toimintaansa
Enston tavoitteena on toimia älykkäitä sähköistysratkaisuja tarjoavana teknologiayhtiönä ja vastata näin megatrendien kuten digitalisaation ja kaupungistumisen mukanaan tuomiin haasteisiin. Liiketoimintaympäristömme muuttuu nopeasti ja myös Enston on sopeuduttava tähän muutokseen. Haluamme olla nykyistä ketterämpiä ja nopeampia, pitää asiakkaan keskiössä osaavan ja motivoituneen henkilökunnan toimesta sekä panostaa tuote- ja palvelutarjoamamme kehittämiseen.

Koko konsernia koskeva muutosohjelma
Osana koko konsernia koskevaa muutosohjelmaa aloitimme 26. huhtikuuta 2019 Suomen koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, jotka päättyivät 6. kesäkuuta. Neuvottelujen tuloksena Ensto vähentää yhteensä 65 työpaikkaa, uudistaa toimintamalliaan ja organisaatiorakennettaan sekä sulkee Lohjan valaisintehtaan ja siirtää sen tuotannon Porvooseen ja Viron Paideen.

Tuotannonsiirto arvioidaan saatavan loppuun helmikuun 2020 loppuun mennessä. Siirto tehdään asteittain, jotta toimenpiteet vaikuttaisivat mahdollisimman vähän asiakkaisiin. Henkilöstövähennykset liittyvät kaikkiin Enston yksiköihin ja toimintoihin Suomessa, ja ne toteutetaan vuoden 2019 joulukuun puoliväliin mennessä.

Kaksi liiketoiminta-aluetta
Enstossa on jatkossa kaksi liiketoiminta-aluetta, jotka vastaavat konsernilaajuisesti myynnistä ja tuotehallinnasta:

Ensto Smart Buildings (SB) keskittyy sähköistys-, valaistus- ja sähköautonlatausratkaisuihin vetäjänään liiketoiminta-alueen johtaja Jukka Tiitu.

Ensto Utility Networks (UN) keskittyy ilmajohto-, maakaapeli-, verkostoautomaatio-, sähkönlaatu- ja verkonseurannan ratkaisuihin vetäjänään liiketoiminta-alueen johtaja Markku Wederhorn (vt).

Nykyisen Ensto Digital Solutions -liiketoiminta-alueen toiminnot integroidaan soveltuvin osin muihin organisaation osiin. Liiketoiminta-alueen johtaja Fernando Trolia-Slamic on päättänyt jatkaa uraansa Enston ulkopuolella.

Päivittäinen yhteistyö kanssanne jatkuu normaalisti ja kerromme, mikäli yhteyshenkilöissä tapahtuu muutoksia. Ota toki yhteyttä, jos sinulla on asiaan liittyviä kysymyksiä.

Yhteistyöterveisin,
Hannu Keinänen
Toimitusjohtaja
Ensto Oy

Ensto lyhyesti

Ensto suunnittelee ja tarjoaa sähköistysratkaisuja, jotka tekevät älykkäistä sähköverkoista, rakennuksista ja liikenteestä entistä turvallisempia, toimivampia, luotettavampia ja tehokkaampia. Vuonna 1958 perustettu kansainvälinen teknologia- ja perheyritys työllistää 1 600 ammattilaista Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 266 miljoonaa euroa. Uskomme parempaan elämään sähköllä ja kestävämpään huomiseen.