Tamperelaisen Kauppahuone Harju Oy:n toimitusjohtajaksi on 16.3.2020 alkaen kutsuttu kauppatieteiden maisteri Aki Nurmikolu, 48. Yrityksen omistaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Timo Harju siirtyi samalla hallituksen puheenjohtajaksi.

Uusi toimitusjohtaja Aki Nurmikolu vasemmalla ja hallituksen puheenjohtajaksi siirtyvä Timo Harju oikealla.

Kauppahuone Harju on Harjun suvun perheyritys, jonka perusti Timo Harjun isä Heikki Harju vuonna 1979. Neljässä vuosikymmenessä paikallisesta kolmen hengen kaapeli- ja lamppukaupasta on kasvanut 30 henkeä työllistävä kansainvälinen teknisen alan maahantuonti- ja tukkuliike. Nyt hallituksen puheenjohtajaksi siirtyvä Timo Harju ehti olla Harjun palveluksessa 37 vuotta, josta yli 36 vuotta toimitusjohtajana. 

- Onhan ollut melkoinen matka, mutta olen nauttinut suunnattomasti! Kiitollisena muistan myös ne valvotut yöt ja hikiset lakanat vaikeina aikoina ja ilon tunteet onnistumisista. Lamat ja korkeasuhdanteet on koettu, mutta eteenpäin on menty, Timo Harju toteaa.

– Työkavereitani lämpimästi kiittäen jätän yrityksen Akin hoitoon mielelläni ja turvallisin mielin. Kaikki matkat päättyvät joskus ja nyt se on minun vuoroni siirtää viestikapula seuraajalleni, Timo jatkaa.   

Uusi toimitusjohtaja Aki Nurmikolu

Aki Nurmikolu on työskennellyt viimeiset parikymmentä vuotta myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä teknisen kaupan alalla. Viimeksi Nurmikolu työskenteli Ensto Finland Oy:n Suomen myyntijohtajana ja sitä ennen Etelä-Suomen aluejohtajana SLO Oy:ssä. Nurmikolun työhistoriasta löytyvät lisäksi myös mm. Nylund-Group, Philips ja Glamox. Aki Nurmikolu on kotoisin Tampereelta, missä hän tällä hetkelläkin perheineen asuu. 

Toimitusjohtaja Aki Nurmikolu Harjun näyttelytilan valaistusosastolla

 – Olen erittäin innoissani aloittaessani Harjulla! Harju on upea perheyritys, jolla on takanaan hieno ja pitkä historia, mutta yhtä lailla edessään valoisa ja menestyksekäs tulevaisuus. Timo jättää jälkeensä hyvässä taloudellisessa tilanteessa olevan yrityksen, Aki Nurmikolu kiittelee.

– Harjun toimintaa ohjaavat arvot sekä jatkuvasti kehittyvä ja laajentuva tuotevalikoima soveltuvat loistavasti Suomen markkinoille. Harjulta asiakas saa hankittua kattavasti kaiken tarvitsemansa yhdestä ja samasta paikasta! Siis sähkö, valaistus, lvi, työkoneet ja puutarha kaikki samasta, Aki Nurmikolu innostuu.

– Erityisen valoisalta tulevaisuus näyttää sähkön, valaistuksen ja lvi:n osalta. Einhellin ainutlaatuinen Power X-Change akkujärjestelmä tulee myös mullistamaan työkalujen ja puutarhakoneiden markkinan, Aki Nurmikolu uskoo.

Toimitusjohtaja Aki Nurmikolu Harjun näyttelytilassa Einhell-työkaluosastolla