Tervetuloa vuoden ensimmäiseen aamukahvitilaisuuteen!

Kestävää kasvua kiertotalouden liiketoimintamalleilla, digitalisaatiolla ja asiakaskeskeisyydellä

Aika:
Torstai 6.2.2020 kello 9.00 - 10.30 (aamukahvi kello 8.30 alkaen)

Paikka: Teknisen Kaupan Liitto ry, Eteläranta 10, 00130 Helsinki - Neuvottelukeskus
Hinta: Jäsenille maksuton
Ilmoittautuminen: TÄSTÄ  30.1.2020 mennessä

Kiertotalous kehittyy digitaalisuuden ja materiaalien vallankumouksen myötä jatkuvasti. Yritykset pystyvät mittaamaan, ennakoimaan ja ohjaamaan tarkasti prosesseja ja materiaalien käyttöä sekä kiertoja mutta ennen kaikkea luomaan asiakaslähtöisiä palveluita ja tuotteita ja jopa ilman valmistusta taikka materiaalien hankintaa jopa niin, ettei asiakkaan tarvitse investoida koneisiin tai laitteisiin ollenkaan.

Kiertotalous mullistaa yritysten perinteisiä arvoketjuja, kun liiketoimintamallit muuttuvat suoraviivaisista "ota – valmista – hävitä" -tuotantoputkista kiertäviksi liiketoimintamalleiksi. Samaan aikaan mahdollistuu kassavirran kasvattaminen arvoketjun jokaisessa kohdassa. Yksinkertaisimmillaan kiertotalouden liiketoimintamalit tarkoittavat toimintojen digitalisointia, tehostamista, palvelullistamista sekä asiakkaan ja ympäristön kannalta fiksumpien ratkaisujen kehittämistä.

Miksi ja miten yritykset hyötyvät:

Vastuulliset yritykset, jotka toteuttavat kiertotalouden toimintamalleja
1) luovat parempaa asiakasarvoa ja tekevät hyvää tulosta
2) houkuttelevat rahoittajia ja asiakkaita sekä
3) tuovat yrityksen työntekijöille merkitystä

Näistä esimerkkejä aamukahvitilaisuudessa kertoo Sitran kiertotalouden johtava asiantuntija Jyri Arponen
Tilaisuuden ohjelma:

Aamukahvi tarjolla kello 8.30 alkaen

Tilaisuuden avaus
Hannu Kyyhkynen, Johtava asiantuntija - Osaamisen kehittäminen, Teknisen Kaupan Liitto ry

Jyri Arponen, Senior Lead, Business Development (Circular Economy), Sitra
- yritysesimerkkejä

Keskustelua, kysymyksiä ja ehdotuksia

Tilaisuuden yhteenveto
Hannu Kyyhkynen, Teknisen Kaupan Liitto ry

Aamupalatarjoilun vuoksi pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisesta viimeistään 30.1.2020. Paikkoja on rajoitetusti.

Välitäthän kutsun ystävällisesti kollegoillesi ja muille organisaatiosi jäsenille, jos katsot tilaisuuden sopivan myös heille!

Tervetuloa!

Hannu Kyyhkynen