Tänään 23.1. vietetään Sähkön päivää

 
 

Tänään vietetään yhteispohjoismaista Sähkön päivää jo neljännen  kerran. Päivän tavoite on nostaa esille sähköä ja sen merkitystä hyvinvoinnin mahdollistajana.

Nyt on osuva hetki pysähtyä ja uhrata ajatus tälle tämän päivän ja tulevaisuuden hyvinvoinnin tuojalle.

Sähkön päivänä sähköistys- ja energia-alan yritykset ja järjestöt järjestävät tapahtumia eri puolilla maata. Tervetuloa osallistumaan!

 

 
   
 

Polje vauhtia autoosi ja tee hyvää

 
 

Sähkön päivän autorataa voi käydä testaamassa Espoossa, Tampereella tai Vaasassa. Autoihin saa vauhtia polkemalla sähköä autorataan liitetyillä polkupyörillä.

Tapahtumien järjestäjinä toimivat yritykset ja järjestöt lahjoittavat ajettuihin kierroksiin tai osallistujien määrään perustuvan summan Hope ry:lle vähävaraisten perheiden tukemiseen.

Katso tapahtumapaikat:
ESPOO>  TAMPERE>  VAASA>

 


 
   
 

Turvallinen, mukava ja ylellinen koti sähköllä

 
 

Sähkön päivänä julkaistaan kaikilla kaupallisilla radioasemilla tietoisku, joka muistuttaa siitä, kuinka sähkö palvelee meitä joka päivä kaikkialla.

Parempaan sähköistykseen kannustavan tietoiskun tuottaa Löydä sähkömies -palvelu. Sen verkkosivut auttavat löytämään helposti lähialueelta ammattitaitoisen, oikeudet omaavan sähköasentajan.  KUUNTELE TIETOISKU (0:59)>
LUE TARINA SATUN JA ANTIN REMONTISTA> 

 


 
   
 

Kaupan yrityksistä isoja aurinkosähkön tuottajia 

 
 

Kauppa on noussut merkittäväksi aurinkosähköä tuottavaksi toimialaksi. Sähkö käytetään omassa toiminnassa - kannattavuus paranee ja ilmasto kiittää.

Aurinkoisella säällä myymälöissä kuluu paljon energiaa kylmälaitteisiin ja ilmastointiin. Suomen oloihin sopivilla paneeleilla sähköä saadaan myös pilviseltä taivaalta.

Kuvassa asentaja K-Citymarket Tammiston katolla. Kuva Kesko.

LUE LISÄÄ >

 


 
   
 

Sähköautojen määrä ylitti 15 000 rajan

 
 

Tammi-syyskuussa otettiin käyttöön 670 täyssähköautoa ja 5.558 ladattavaa hybridiä.

Täyssähköautojen kanta oli tuolloin kasvanut 12 kuukaudessa 64 % ja ladattavien hybridien jopa 146 %.

Vuoden lopussa liikennekäyttöön rekisteröityjä sähköautoja oli jo 15.017 kappaletta, joista täyssähköautoja 2.273 ja ladattavia hybridejä 12.744 kappaletta.

SÄHKÖISEN LIIKENTEEN TILANNEKATSAUS Q3>

 
 
   
 

Visioseminaari Heurekassa 24.4. - Save the Date 

 
 

Suosittujen visioseminaarien sarja jatkuu 24.4.2019 Tiedekeskus Heurekassa. Teema on tällä kertaa sähkön merkitystä hyvinvoinnillemme kuvaava "Sähköllä hiilettömään tulevaisuuteen". Merkitse jo nyt kalenteriin! Ohjelma julkaistaan maaliskuussa. EDELLISEN SEMINAARIN KUVAT, VIDEOT JA DIAT>

 

 
 

on sähköistysalan näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista
osana jokapäiväistä elämää. Tutustu visioon osoitteessa www.hyvinvointiasähköllä.fi

Kuvat alan järjestöiltä ja yrityksiltä.