Tänään 23.1. vietetään Sähkön päivää

 
 

Tänään vietetään yhteispohjoismaista Sähkön päivää jo viidennen kerran. Päivän tavoite on nostaa esille sähköä ja sen merkitystä hyvinvoinnin mahdollistajana.

Nyt on osuva hetki pysähtyä ja uhrata ajatus tälle tämän päivän ja tulevaisuuden hyvinvoinnin tuojalle.

Sähkön päivänä sähköistys- ja energia-alan yritykset ja järjestöt järjestävät tapahtumia eri puolilla maata. Tervetuloa osallistumaan!

  
   
 

Virtaa!-teos syttyi Heurekassa - käy katsomassa!

 
 

Taivaita hipovan teoksen yli 200 valaisinta johtavat säkenöivää voimaa tantereeseen. Voit nähdä ja kuulla valtavan energiamassan, joka aaltoilee kaikkialla ympärillämme. 

Vaikuttava valotaideteos on osa STEKin ja Tiedekeskus Heurekan yhteistyötä. Se on vapaasti koettavissa sunnuntai-iltaan asti. Paikalla on myös muuta sähköaiheista ohjelmaa koko perheelle.

LUE LISÄÄ>   KATSO OHJELMA>  KATSO VIDEO (0:14)>

 


 
   
 

Sähköistysala vie kohti hiilineutraaliutta

 
 

"Nyky-yhteiskunnassa lähes kaikki toimii sähköllä. Siksi päästötöntä sähköntuotantoa lisäämällä voidaan tehokkaasti vaikuttaa kokonaispäästöihin", STEK ry:n toimitusjohtaja Timo Kekkonen sanoo.

Sähköistysalan toimijat ovat yhteisen visionsa kautta sitoutuneita ilmastoneutraaliuden tavoitteeseen, jonka mukaan yhteiskunnan energiankäyttö ei enää lämmittäisi ilmastoa.

LUE LISÄÄ>

  
   
 

Juhlistetaan sähköä - panostetaan osaamiseen

 
 

”Jotta sähköistyksen mahdollisuudet omalta osaltaan maailman pelastajana voitaisiin käyttää maksimaalisesti, koulutusjärjestelmän pitää pystyä tuottamaan kyvykkäitä tekijöitä”, sanoo Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n toimitusjohtaja Kai Puustinen.

"Näin Sähkön päivän kunniaksi kannustamme maamme päätöksentekijöitä tarttumaan kanssamme tähän osaamispääoman haasteeseen." 

LUE LISÄÄ>

  
   
 

Visioseminaari 22.4. - Save the Date

 
 

Suosittujen visioseminaarien sarja jatkuu 22.4.2020
Tiedekeskus Heurekassa.

Teema on sähkön ja sähköistysalan merkitystä kuvaava "Vastuullisesti tulevaisuuteen".

Merkitse jo nyt kalenteriin! Ohjelma julkaistaan helmikuussa.

KATSO EDELLISEN SEMINAARIN KUVAT, VIDEOT JA DIAT>

 


 
   
 

Visioimalla voittoon kuudessa minuutissa!

 
 

Tuleva visioseminaari tarjoaa herkullisen haasteen sähköalan yrityksille ja alan ammattilaisille: Mitä haluaisitte esitellä ja kenen suulla, kun aikaa on kuusi minuuttia?

Puheen aiheena voi olla todellinen tai virtuaalinen rakennus, idea, konsepti tai toimintatavan muutos, joka seuraavien viiden vuoden kuluessa parhaiten edistää vision toteutumista.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU>

 


 
 

on sähköistysalan näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista
osana jokapäiväistä elämää. Tutustu visioon osoitteessa www.hyvinvointiasähköllä.fi

Kuvat alan järjestöiltä ja yrityksiltä sekä kuvapankeista.