ETIM International

Teknisten tietojen ilmoittamiseen käytetty ETIM-standardi kehittyy jatkuvasti.
Uusi ETIM 8 -versio on otettu käyttöön Sähkönumerot.fi-palvelussa 4.11.2020

ETIMin uudessa versiossa on paljon muutoksia. Sähkösektorille on mm. luotu 180 uutta luokkaa ja 80 luokkaa on poistettu käytöstä. Muita luokkiin kohdistuvia muutoksia on tehty yli 2000, toisin sanoen luokissa on otettu käyttöön paljon uusia ominaisuuksia ja arvoja ja joitakin on myös poistunut käytöstä.

ETIM-luokan vaihtamista edellyttävät tuotteet voi helposti kerätä listaksi Sähkönumerot.fi-palvelun Tarkennetusta hausta löytyvällä hakukriteerillä "ETIM-tiedot: Sisältää poistuneen ETIM-luokan". Puuttuvat ominaisuudet löytyvät helpoiten viemällä itsepalvelussa omat tuotteet ETIM-exceliin.

ETIM 7 mukaisia tietoja ei Sähkönumerot.fi-palvelussa voi enää ylläpitää, mutta siirtymähetkellä tuotekortilla olleet ETIM 7:n mukaiset tiedot on tallennettu siten, että jatkossakin on mahdollista luoda palveluun tallennetuista tiedoista ETIM 7:n mukainen BMEcat-tiedosto esim. tukkujen tarpeisiin. Tukut siirtyvät ETIM 8 -versioon omalla aikataulullaan.

Vaikka ETIM-luokkaan tulisi muutoksia, eivät aiemmin annetut tiedot katoa, vaan ne näkyvät edelleen palvelussa. Päivityksen jälkeen tietoja välitetään eteenpäin vain ETIM 8 mukaisesti.

STK:n toimistossa uusien luokkien, ominaisuuksien sekä arvojen kääntäminen suomeksi jatkuu ja käännöstyö valmistuu joulukuun 2020 aikana.