Airam EsimerkillinenTuotetietojenPaivittaja2020 kuvassaMarttForss VilleKeinänen TiiaSkog JormaKoskiola TarjaHailikari kuvaSTK

Esimerkillinen tuotetietojen päivittäjä 2020 -kunniakirjan, -taulun ja kukat liiketoimintayksikön johtaja Ville Keinäselle, 
tuotehallinta-asiantuntija Tiia Skogille ja toimitusjohtaja Jorma Koskiolalle luovuttivat
STK:n puheenjohtaja Martti Forss (vasemmalla) ja toimitusjohtaja Tarja Hailikari (oikealla). Kuva: STK
 

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) palkitsi Airam Electric Oy:n Esimerkillisenä Tuotetietojen Päivittäjänä 2020.

STK pitää yllä alan yhteistä 600 000 tuotetta käsittävää Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua, joka tarjoaa kattavat sähköteknisten tuotteiden tuotetiedot, kuvat ja linkit koko toimitusketjun tarpeisiin.

Airamilla on Sähkönumerot.fi-palvelussa yli 2 000 tuotetta, joista kaikilla on vähintään yksi tuotekuva, ja kaikkiaan tuotekuvia on 6.500. Jokaiselta tuotteelta löytyy myös tuotekuvaus. Yhtiön tuotekorteilla on lisäksi keskimäärin seitsemän erilaista dokumenttia tai linkkiä lisätietoihin. 

- Toiminnasta alalla on tulossa koko ajan tuoteintensiivisempää. Meille on tärkeää tuottaa asiakkaillemme oikeaa tietoa, joka auttaa heitä tuotteiden valinnassa ja vertailussa, kertoo Airam Electricin toimitusjohtaja Jorma Koskiola.

- Tuotteeseen liittyvien tietojen kuten asennusohjeiden, huolto- ja kierrätysohjeiden tai valonjakotiedostojen etsiminen ja yhteen kokoaminen vie aikaa. Haluamme auttaa siinä asiakkaitamme.

ETIM-standardin mukaiset tekniset tiedot löytyvät 100 %:lta yhtiön tuotteista. Teknisten tietojen täyttöaste on 73 %. Tämä on valaistustuotteille hyvä taso, sillä ETIM-standardissa valaistusluokat on määritelty kattamaan niin monentyyppiset valaisimet, ettei kaikkien teknisten tietojen täyttäminen kaikille valaisimille ole mahdollista. Lisäksi ETIM 8.0-version käyttöönotto vain viikko sitten on merkittävästi lisännyt valaistustuotteiden teknisten ominaisuuksien päivitystarpeita.

Airam Electricin liiketoimintajohtaja Ville Keinänen kertoo tietojen päivittämisen olevan systemaattinen jatkuva prosessi, jossa tuotehallinnalla on tärkeä rooli. 

- Laadukkaat tuotetiedot ovat meille kilpailuvaltti ja niiden merkitys on Airamilla nostettu keskiöön. Tietojen laadun parantaminen valittiin panostuskohteeksi, ja olemme nyt saavuttaneet tavoitetason, hän sanoo.

Tuote esiin teknisillä tiedoilla

Sähkönumerot.fi-palvelussa on vuoden sisällä ollut yli kaksi miljoonaa käyntikertaa, ja joka arkipäivä tietoja tarkistetaan keskimäärin 17 000 sivulta. Tämän lisäksi tietokanta on päivittäisessä käytössä suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden ohjelmistoissa sekä tukkujen verkkokauppojen tiedonlähteenä.

- Viime vuosina Sähkönumerot.fi-palveluun on täydennetty erityisesti ETIMin mukaisia teknisiä tietoja ja tuotekuvauksia. Teknisiä tietoja löytyy nyt 65 %:lta tuotteista ja tuotekuvaus 64 %:lta tuotteista, STK:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari kertoo.

- ETIM-tietojen täyttöaste on nyt 52 %, ja sen parantaminen olisi tärkeää. Jos tuotteen teknisten ominaisuuksien tiedot ovat puutteelliset, se ei nouse esiin asiakkaan hakiessa tuotteita teknisten ominaisuuksien perusteella Sähkönumerot.fi-palvelusta eikä tukkujen verkkokaupoista, hän muistuttaa.

Lisätiedot: Tarja Hailikari, toimitusjohtaja, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry, puh. 040 7358673, tarja.hailikari(at)stkliitto.fi

 

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) edustaa sähköteknisten tuotteiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuliikkeitä. Liitto edistää alan kehitystä ja vaikuttavuutta sekä tuottaa palveluja, kuten 600 000 sähköteknistä tuotetta sisältävä Sähkönumerot.fi sekä Hanketiedot.fi.