Sähkönumerot.fi-tiedottaa 1/2021                                                                                           19.1.2021

Sähköteknisen Kaupan Liiton uusi toimitusjohtaja

Sallamaari Muhonen aloitti liiton uutena toimitusjohtajana 1.1.2021.

Entinen toimitusjohtaja Tarja Hailikari jatkaa seuraajansa neuvonantajana, kunnes jää eläkkeelle helmikuun lopussa.

Lue lisää nimitysuutisesta.

CE-webinaari 9.2.2021

CE-merkintä on valmistajan tai maahantuojan vakuutus siitä, että tuote täyttää sitä koskevan EU-lainsäädännön vaatimukset. EU-säädöksissä CE-merkintä vaaditaan aina tietyiltä tuoteryhmiltä kuten sähkölaitteilta. Joissakin tuoteryhmissä CE-merkintä edellyttää testaamista.

Sähkönumerot.fi-palvelussa on ainoastaan 38 000 tuotteella tieto siitä, että tuotteella on CE-merkintä!

STK järjestää CE-merkintä -aiheisen webinaarin 9.2.2021. Webinaarissa kuulemme Tukesin ja SGS:n asiantuntijoita.

Ilmoittaudu mukaan!

Ohjelma:

12.30﹘12.40   Webinaarin avaus − Sallamaari Muhonen / STK
                         − miksi CE-merkintä kannattaa ilmoittaa tuotteen tiedoissa?
12:40﹘13:25   Yleistä CE-merkinnästä − Tiia Salamäki / Tukes
                         − mikä on CE-merkintä?
                         − mille tuotteille vaaditaan?
                         − EU-vaatimustenmukaisuusvakuutus
                         − mahdolliset sanktiot?
                         − voinko laittaa CE-merkinnän varmuuden vuoksi?
13.25﹘14.15   Toimijoiden roolit: olenko valmistaja, maahantuoja vai jakelija? − Hanna Mustonen / Tukes
                         − private label
                         − koottu tuote
                         − voiko asentajasta tulla valmistaja?"
14.15﹘14.25    tauko
14.25﹘14.40    Mitä käyttöohjeiden pitää sisältää? Mitä muita merkintöjä tuotteessa pitää olla?
                          Marika Keskinen / Tukes
14.40﹘15.00    Tekniset asiakirjat − Seppo Niemi / Tukes
                          − miten todistan itselleni että tuotteeni on kunnossa?
15.00﹘15.30    Tuotesertifiointi sähkö- ja elektroniikkatuotteille − Markus Ahvenus / SGS Fimko
15.30﹘15.35    Webinaarin lopetus− Sallamaari Muhonen / STK

Muista arkistointi - lasku perustuu tammikuun lopun tilanteeseen

Sähkönumerolasku lähetetään helmikuun loppuun mennessä ja laskutus perustuu aktiivisten ja julkaisemattomien sähkönumeroiden määrään tammikuun lopussa.

Jotta asia ei jäisi viime tippaan, nyt on hyvä hetki arkistoida kaikki ne sähkönumerot, joilla ei enää ole käyttöä. Arkistoinnin voit tehdä myös etukäteen käyttämällä arkistointipäivämäärää arkistoinnin yhteydessä, jolloin tuote arkistoituu vasta kyseisenä päivänä.

Sähkön päivä 23.1.

Lauantaina 23.1. on vuosittainen Sähkön päivä, joka muistuttaa sähkön tuottamasta hyvinvoinnista. Seuraa Sähkön päivää viikonloppuna somessa tägeillä #sähköpäivä ja #sähköllä.

Muista korjata tuotetietoihin yleisnimet

Vuoden 2020 aikana vietiin loppuun tuoteryhmien päivityspalaverit. Osaan tuoteryhmistä tehtiin merkittäviäkin muutoksia ja vain harvan tuoteryhmän leisnimet säilyivät muuttumattomina.

Jos tuotteella on vanhentunut yleisnimi, sitä on vaikea löytää, sillä hakutuloslistauksiin nousee ensisijaisesti vain harmonisoidulla yleisnimellä nimetyt tuotteet.

Kaikki yleisnimiin tehdyt muutokset löydät koontitiedostosta, joka löytyy Sähkönumerot.fi-palvelusta Tietoa ja ohjeet -osiosta kohdasta Ladattavat tiedostot.

Kevään perehdyttämispäivät

Sähkönumerot.fi-perehdytyksen sisältö:

• Sähkönumerot.fi-palvelun esittely
  • Tuotetietojen hallinta koko toimitusketjussa
  • Tuotteen perustaminen
  • Tuotteen perustietojen täydentäminen, esimerkiksi kuvien, linkkien, dokumenttien yms. lisääminen

ETIM-perehdytyksen sisältö:

• mitä ETIM-tiedoilla tarkoitetaan
  • miksi ETIM-standardia tulee käyttää
  • miten teknisiä tietoja täydennetään tuotekorteille
  • miten tietoja toimitetaan eteenpäin.

Perehdytyksiin osallistutaan verkossa ja ne pidetään pääsääntöisesti joka kuukauden 1. ja 2. tiistai kello 9.3012.00. Katso näistä itsellesi sopiva päivä ja ilmoittaudu mukaan. Saat osallistumislinkin lähempänä tapahtumaa. Muista myös tulevat kesätyöntekijät ja heidän perehdytyksensä:

• 02.02.2021 Sähkönumerot.fi-perehdytys
  • 05.02.2021 ETIM perehdytys (poikkeuksellisesti perjantai)
  • 02.03.2021 Sähkönumerot.fi-perehdytys
  • 09.03.2021.2021 ETIM perehdytys
  • 30.03.2021 Sähkönumerot.fi-perehdytys
  • 06.04.2021 ETIM perehdytys
  • 04.05.2021 Sähkönumerot.fi-perehdytys
  • 11.05.2021 ETIM perehdytys
  • 01.06.2021 Sähkönumerot.fi-perehdytys
  • 08.06.2021 ETIM perehdytys

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkit löydät Sähkönumerot.fi-palvelun etusivulta Tapahtumat-osiosta. Perehdytykset ovat ilmaisia.